joi, 4 iulie 2013

Primul caine al familiei vrea sa devina asociat la Milogu' S.A.

Este primul caine pe care il aduceti acasa, si vreti sa fie la fel de fericit sa fie cu voi, asa cum sunteti voi fericiti ca l-ati luat. Poate veti fi tentati sa ii mai scapati o chifteluta pe sub masa, o bucatita de ciocolata pentru ca se uita asa de lung, o bucatita de cascaval pentru ca a facut balta pe sub mustati si doar nu l-ati luat sa-l chinuiti. Sa ne simtem cu totii bine, nu? Gresit, gresit, total gresit.
Cainele meu cerseste
Adăugaţi o legendă
Sfatul meu este sa nu cedati in fata cersetoriei cainelui. O fi primul caine din familie si toata lumea este tentata sa ii acorde ceva mai multa importanta, unii dintre voi vor fi chiar tentati sa ii cumpere afectiunea cu mite alimentare, dar nu veti face decat sa incurajati un obicei foarte prost, care va va strica buna dispozitie si tihna la masa cu alte ocazii, si mai ales cand veti avea musafiri.

Chiar daca voi va veti obisnui cu acest comportament, pentru musafiri va fi foarte neplacut, mai ales daca primul caine al familiei este un animal sociabil si nu va avea retineri in a-si intinde mucisorii si balutele pe hainele invitatilor in incercarea de a arata cam cat de mult isi doreste sa primeasca ceva din farfurie.

Incercati sa va obisnuiti prietenul sa nu cerseasca desi va simti acest imbold dese ori si in mod destul de puternic. Sa nu va inchipuiti ca ii poate taia ceva pofta de mancare sau ca isi poate pune urechile peste nas pentru a nu mai fi ademenit de mirosurile imbietoare din farfuriile de pe masa. Dar il puteti invata din timp ca indiferent cat va cersi, nu va primi nimic. Invatati sa faceti asa de la primul caine si sfatuiti-va si prietenii sa evite periculoasa pasare a chiftelei pe sub masa deoarece asta nu e o tratatie singulara, ci o invitatie la un abonament.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu