marți, 2 iulie 2013

BRAC GERMAN - o rasa nerecomandata celor care stau in apartament

Sa purcedem dara pe acest drum al educarii viitorilor stapani de caini. Cum asociatiile chinologice din Romania au pretentii ridicole - nu poti face parte decat din clubul unei singure rase, iar pasiunea mea este prea mare pentru o simpla nisa, ma autointitulez cunoscatoare si cat stiu si eu, va spun si voua... unii dintre voi stiti oricum foarte putin, which is good for me.

Contrar exemplului dat de mine, acest caine nu este recomandat persoanelor care stau in apartament. Se poate, da. Incape. Dar e nefericit. V-o spun cu mana pe suflet. In poza alaturata vedem un exemplar (al meu evident) care tanjeste dupa iesiri lungi. Este un caine docil si maleabil, cand vrea, daca stapanul stie sa se impuna cum trebuie si daca totusi i se ofera destule posibilitati de a-si consuma energia.

Un lucru este important de stiut despre ORICE rasa de vanatoare. Sunt bezmetici, asta ca sa ma exprim in termeni academici. Din cauza ca au foarte foarte foarte multa energie, acesti catei tinuti in casa sunt ca nivelul de energie de la un joc pe calculator: cand ies afara nu stiu pe ce sa o consume mai intai. O pisica, o vrabiuta, o roata, o piatra, un soricel, un viezure de pamant. Toate vor fi mai interesante decat stapanul care striga dezmadajduit si ameninta cu sistarea tratatiilor de dinainte si de dupa mesele principale ale unui catel.

Trebuie sa intelegeti ca nu o face din rautate, ci doar pentru ca nu are unde sa isi consume energia in apartament. Exista chiar posibilitatea sa lase mici "atentii" daca este lasat singur mult timp, mai ales cand este mic. Noi am gasit o rola de hartie tapetata prin toata casa si o pereche de pantofi de piele facuti jucarie de catei. Coltul ros de la cuier a trecut neobservat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu